Månedens hund

 Månedens Dalmatiner – August  

Kallenavn: Aron

Eier og bosted: Aina Amalie, Ørland

Født: 11. november 2012

Kennelnavn: Price-Spot’s Earthquake

Oppdrettere: Heidi Price og Silje Paulsen

     Aron er en glad og herlig dalmatiner som trives overalt kort fortalt (i allefall så lenge matmor er med, begge prikkeguttene her i huset er veldig mammadalter). 

Han er en våken, aktiv, sjarmerende og snill dalmatiner som beriker livet til matmor, men også familie, naboer og andre vi møter.

Her bryr vi oss ikke i det hele tatt om for eksempel støyen og kraften fra F-35 takeoff, rådyr (som det kryr av der vi går kveldsturer) kan vi nesten kræsje med uten at han bryr seg, vi kan uanfektet gå tur under det verste bråket midnatt på nyttårsaften og han sitter stille om veterinæren tar blodprøve, osv,..  Han er en meget stødig hund med andre ord!
Men, dòg,.. ser vi en fugl i fart eller en fremmed katt når vi går tur i bånd kan matmor fort få seg en kink. Dersom vi ser en fugl eller katt når vi ikke har bånd på, så blir matmor ikkeeksisterende (dersom hun ikke er kjapp nok til å kommandere stopp på sekundet) og får seg en ufrivillig kondistreningsøkt i å fly etter en prikkete hund som fullstendig har blitt døv i gjerningsøyeblikket. 
Noen nabokatter som besøker vår inngjerdet tomt har ellers erfart å få ufrivillig nærkontakt med Aron før matmor har oppdaget «fangsten» (han kommer løpende med i munnen) og skreket «slipp». Han skader de heldigvis ikke, det er nesten litt imponerende hvor kjapp han er som får tak i de (Han har imidlertid fått noen skader fra kattene selv, men foreløpig ikke lært noe av det.
)

     Aron elsker å »jobbe» (som er ordet vårt for trening). Vi var aktive hos Oslo Hundeskole’s treninger på Biri fra han var bitteliten valp og til vi flyttet til Ørlandet. 

Det sunne, produktive og morsomme hundemiljøet der nede er noe vi savner VELDIG her oppe. 

Matmor ble syk ei lang stund etter flyttingen og treninger ble lagt på hyllen, men nå i vår begynte vi forfra igjen med lydighetstrening og meldte oss på kurs i den lokale brukshundklubbgruppen. 
På selve eksamen (klubben arrangerte prøve etter endt kurs) viste han seg fra sin mest sjarmerende side foran dommeren og var helt klart til underholdning for publikum. Under dekk og bli -øvelsen for eksempel benyttet han ventetiden til å få klødd seg litt på ryggen med beina til værs og slike ting (han LÅ jo og han holdt jo bli’en sin, så han mente selv at han ikke gjorde noe galt), ergo strøk vi med glans da bonuspoeng for underholdningsverdi ikke teller, haha;) 

Vi skal fortsette og melde oss på prøver til vi lykkes, for han trives veldig med ‘jobbing’  og er dyktig selv om han slår til med litt kreative innslag innimellom. Det er bare sundt å ha en hund som tenker selv da trening først og fremst skal være gøy, mener vi;)

     Utstilling har han også prøvd. Med varierende resultater; fra å bli BiG på valpeshow på Eina til nå sist kun få ‘good’ på NKK Leangen (en utstilling vi egentlig ikke skulle ha deltatt på da han en lengre periode forut hadde vært syk og var et beinrangel som resultat av det, MEN vi måtte jo treffe «bestemødrene» (oppdretterne) når de først tok turen til Trøndelag og han var friskmeldt, så da meldte vi oss likegodt på med det samme. Det var også veldig hyggelig å treffe andre dalmatinereiere fra MidtNorge!). Mellom disse nevnte utstillingene deltok vi også 2 ganger i åpen klasse hvor han oppnådde Exc og »lillebror» fikk certene begge ganger. Dommer sa Aron hadde fått certet den gangen dersom Alex ikke deltok eller var fullcertet, så det er ikke en umulighet!  Resultatene på eksteriør er ikke så viktige for oss (selv om drømmen er at han også skal oppnå et cert en eller annen gang) -,  Vi må fortsette og prøve der også! Synes det er fin trening å reise på slike arrangementer, møte andre dalmatinerfolk og i tillegg støtte klubbene som arrangerer. Vi skal melde oss litt på utstillinger i denne landsdelen fremover. 

Nå om dagen gleder vi oss til å snart delta på inspirasjonskurs hos Sportshunder! Det blir stas!

Neste år skal ikke trøndelagavdelingen se bort fra at vi inviterer til et treff her på Ørlandet:)

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s