Månedens hund

 Månedens Dalmatiner – November

Kallenavn:Tiril
Eiere og bosted: Annikken og Rikard Ottesen, Skatval
Født: 17. februar 2008
Kennelnavn: Tiril
Oppdrettere: Annikken og Rikard Ottesen

Tiril er ei tispe på snart 11 år. Hun er verdens beste hund og verdens snilleste mot både dyr og mennesker. Hun har aldri gjort noe galt i hele sitt liv i motsetning til alle andre hundene vi har hatt. Har alltid kalt henne englepi fordi hun er så flink og naturlig lydig. Stoler på henne i alle situasjoner. Hun er så klok. Da Ira som bodde hos oss tidligere fikk valper så flyttet Tiril fort opp i valpekassen for å være «tante». Hun hjalp til å vaske, stelle og leke med valpene som om det var hennes egne. Ira hadde ingen betenkeligheter med å la henne få passe valpene så hun fikk litt fri. 

Tiril er vant med å få løpe fritt rundt og er ofte med på rideturer. Kajakktur har hun også vært med på flere ganger. Hun liker å være med oss på alt og er veldig knyttet til oss. 

Hun ble født hos oss for snart 11 år siden en Iskald februardag. Kullet ble forløst ved keisersnitt. Da valpene vokste til forstod vi fort at det var Tiril vi måtte beholde. Hun valgte oss. Hver gang vi slapp valpene ut på stua for å leke var Tiril den som kom løpende oppi armene våre istedenfor å leke med de andre. Hun ville mye heller være med oss 💕. 

Tiril er spesiell! Verdens beste hund! Dessverre kunne vi ikke avle på henne da hun ble mye plaget med innbilt svangerskap og ble litt nervøs i disse periodene samt når hun hadde løpetid. Hun fikk lett betennelser så vi valgte ganske tidlig å sterilisere henne. Nervøsiteten forsvant straks etterpå og hun ble en enda gladere og mer avslappet hund. Livmora var grønn av verk så vet at vi gjorde det rette, men hun er så fantastisk så vi skulle så gjerne hatt en valp etter henne ❤️. 

Tiril elsker å være ute i skog og mark, leke med ball, bade, svømme og hun elsker mat så søkeleken er populær. Hun går fint med alle hunder, folk og andre dyr. Møter ofte ville dyr i skogen og da stopper hun opp og ser på meg før hun rusler en liten omvei rundt dem for hun vil ikke forstyrre dem. Er nok litt den forsiktige typen. Kan godt gå bort til en katt for å hilse på, men bjeffer aldri og skremmer aldri noen. Bare snill og god tvers igjennom. 

Vi eide både moren og faren hennes. Vinston pappaen reddet en gang et rådyr i skogen som var på flukt fra en sjefer. Da løp Vinston straks imellom og stoppet sjeferen. Han var så bestemt og gav seg ikke før sjeferen snudde og løp hjem ❤️. Så Tiril har nok arvet noe av godheten sin fra faren. Vinston brukte alltid å skille både hester og hunder som sloss også. Skapte fred overalt han. Sånn er Tiril også, bare at hun er litt mer forsiktig så tror nok ikke hun hadde turt å gå imellom dyr som sloss. Hun er mer den rolige typen som trekker seg litt tilbake om noen skulle begynne å knuffe. Da kommer hun løpende til meg ❤️. 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s